برنامه پزشک امین براساس تکالیف قانونی تأمین اجتماعی اجرا می شود

سازمان تأمین اجتماعی براساس قانون مکلف به ارائه خدمات درمانی به بیمه شدگان است و براساس قانون الزام مصوب مجلس شورای اسلامی مکلف به ارائه درمان مستقیم در مراکز ملکی و انعقاد قرارداد با سایر مراکز درمانی دولتی و خصوصی است.

در 1390

عطف به مطلب مندرج در خبرگزاری ایسنا با عنوان «طرح پزشک امین غیرقانونی است» مورخ 9/10/1390 سازمان تامین اجتماعی جوابیه ای به این خبرگزاری ارسال کرده است.
    متن جوابیه به این شرح است :

«مدیرکل دفتر وزارتی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان مطالب خلاف واقع و کذب که خارج از حوزه مسئولیت وی نیز بوده است برنامه اصولی و قانونی سازمان تأمین‌اجتماعی برای ارتقاء خدمات درمانی به بیمه‌شدگان را مورد حمله قرار داده است.
    سازمان تأمین‌اجتماعی براساس قانون مکلف به ارائه خدمات درمانی به بیمه‌شدگان است و براساس قانون الزام مصوب مجلس شورای‌اسلامی مکلف به ارائه درمان مستقیم در مراکز ملکی و انعقاد قرارداد با سایر مراکز درمانی دولتی و خصوصی است.
    و در این راستا حفظ و ارتقاء سلامت بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی که بیش از 33 میلیون نفر از جمعیت کشور هستند از وظایف بدیهی و مأموریت‌های ذاتی سازمان تأمین‌اجتماعی است که اجرای برنامه پزشک امین در راستای انجام این وظیفه و تکلیف قانونی انجام می‌شود.
    برنامه پزشک امین که در استان گیلان آغاز و مورد استقبال پزشکان و بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی نیز واقع شده، حاصل مطالعات کارشناسی گسترده و ارزیابی واقع‌بینانه وضعیت فعلی درمان بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی است که با توجه به قوانین بالادستی مصوب مجلس شورای‌اسلامی و براساس مصوبه هیأت‌امنا سازمان تأمین‌اجتماعی به ریاست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اجرا درآمده است.
    درخصوص برنامه پزشک خانواده نیز اعتقاد این سازمان بر اجرای کامل آن است و از زمان آغاز برنامه از سوی وزارت بهداشت تاکنون، سازمان تأمین‌اجتماعی از هیچگونه همکاری دریغ نکرده و مدیران بیمه‌ای و درمانی سه استان پایلوت این طرح نیز همکاری خوبی با دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته اند. بودجه مربوط به اجرای برنامه پزشک خانواده در اختیار مدیران استانی سازمان تأمین‌اجتماعی قرار گرفته و دفترچه‌های درمانی ویژه این طرح نیز چاپ شده است.
    یادآوری این نکته ضروری است که اجرای برنامه پزشک امین از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی هیچگونه مغایرتی با برنامه پزشک خانواده ندارد و نه تنها موازی‌کاری با برنامه پزشک خانواده نیست بلکه زمینه‌ساز اجرای موفق این برنامه و مکمل آن است. مصاحبه شونده خبرگزاری ایسنا نیز نبود زیرساخت‌های لازم برای اجرای برنامه پزشک خانواده را مورد تأکید قرار داده است که اعتقاد مدیران سازمان تأمین‌اجتماعی این است که اجرای برنامه پزشک امین به نوعی زمینه‌ساز و فراهم‌کننده زیرساخت لازم برای اجرای موفق برنامه پزشک خانواده است.
    تأکید سازمان تأمین‌اجتماعی در تدوین و اجرای برنامه پزشک امین توجه به سیاستگذاری‌ها و خط‌مشی وزارت بهداشت در حوزه سلامت بوده و درحال‌حاضر نیز آماده دریافت نظرات کارشناسی از حوزه سلامت و پاسخگویی به سئوالات احتمالی است.
    مصاحبه شونده بارها چه در برنامه‌های تلویزیونی و مطبوعاتی به ناکارآمدی بیمه‌ها در رسیدگی به خواست بیمه‌شدگان اشاره نموده‌اند. حال چگونه است که وقتی طرحی برای ارتقاء سلامت بیمه‌شدگان و در راستای سیاست‌های وزارت بهداشت از جانب بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر ارائه می‌شود، ایشان موضع‌گیری منفی دارند؟
    ادعای مدیرکل محترم دفتر وزارتی وزارت بهداشت درمورد کسورات بیمارستانی نیز موضعی غیرکارشناسی است که خارج از حوزه مسئولیت نامبرده است. کسورات بیمارستانی براساس ضوابط و معیارهای قانونی اعلام می‌شود و بیمارستان‌ها نیز با ارائه اسناد و مدارک قانونی و ارائه خدمات براساس ضوابط و معیارهای مشخص شده، می‌توانند هزینه‌های خود را دریافت نمایند.
    درحال‌حاضر تخلفات عدیده‌ای در بیمارستان‌های دولتی در اعلام غیرواقعی هزینه‌های درمانی انجام می‌شود که درصورت تداوم این تخلفات مستندات مربوطه ارائه و اقدامات قانونی لازم برای حفظ منافع بیمه‌شدگان انجام می‌شود.
    مطالب مطرح شده از سوی مدیرکل دفتر وزارتی وزیربهداشت در رابطه با بیمارستان‌های هیأت امنایی نیز به دور از واقعیت است.
    سازمان تأمین‌اجتماعی تاکنون طی سه مرحله مکاتبه با وزارت بهداشت خواستار دریافت لیست بیمارستان‌هایی که با رعایت قوانین و ضوابط به صورت هیأت امنایی اداره می‌شوند، شده اما تاکنون هیچگونه پاسخی دریافت نکرده است.
    سازمان تأمین‌اجتماعی آماده تأمین هزینه و انجام تعهدات خود در رابطه با بیمارستان‌های هیأت امنایی است و وزارت بهداشت نیز باید معیارهای قانونی مربوط به این بیمارستان‌ها را رعایت نماید.
    در پایان به همکاران محترم خبرگزاری وزین ایسنا تذکر این نکته را ضروری می‌دانیم که در زمان تهیه اخبار و گزارشات بی‌طرفی و انصاف را بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند و این سازمان را در جهت ارتقاء کیفیت خدمات به بیمه‌شدگان که 40% جمعیت کشور را شامل می‌شود، یاری رسانند.»

به نقل از :

www.isna.ir