رئیس سازمان امور مالیاتی:

پرونده مالیاتی گروه آریا در دست بررسی است

رئیس سازمان امور مالیاتی از بررسی پرونده مالیاتی گروه امیر منصور آریا، آغاز ثبت نام کد اقتصادی اصناف در نیمه دوم ماه جاری، اجرای ازمایشی طرح جامع مالیاتی از زمستان و روند ایجاد پایگاه بزرگ اطلاعاتی کشور خبر داد.

خرداد 1391

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، "علی عسگری" عصر دیروز در نشست هم‌اندیشی مسئولان وزارت اقتصاد با نمایندگان رسانه‌های خبری از اجرای آزمایشی طرح جامع نظام مالیاتی در زمستان امسال و در سه استان تهران، کرمانشاه و اصفهان خبر داد و گفت: با اجرای طرح جامع ما یک نظام سیاسی یکپارچه و مدرن خواهیم داشت.

وی با اشاره به الزام فعالان حقوقی و حقیقی کشور به دریافت کد اقتصادی گفت: ثبت نام اشخاص حقیقی را در نیمه دوم خرداد اغاز خواهیم کرد و بر اساس آن تمامی اصناف و مشاغل باید کد اقتصادی بگیرند.
    عسگری همچنین به حکم برنامه پنجم برای راه‌اندازی "پایگاه اطلاعاتی" کشور اشاره کرد و یادآور شد: سازمان امور مالیاتی متولی ایجاد پایگاه اطلاعاتی کشور است و در این پایگاه کلیه معاملات، صادرات و واردات، صدور مجوزها، قراردادهای پیمانکاری، جریان نقدینگی، فعالیت‌های بیمه‌ای و کلیه معاملات بورس منتشر خواهد شد.
    وی در پاسخ به این پرسش که اجرای این طرح در چه مرحله‌ای است، گفت: سایت پایگاه را در سازمان ایجاد کرده‌ایم و در حال سازماندهی و ایجاد الزامات و شناسایی فرآیند و پروتکل‌ها هستیم.

وی گلوگاه اجرای این طرح را نظام پولی و بانکی کشور دانست و افزود: در حال انجام هماهنگی‌های لازم در این رابطه هستیم.
    عسگری همچنین از حل مشکل تبادل اطلاعات با ثبت‌واحوال خبر داد و گفت: براساس قانون بودجه سال قبل سازمان مالیاتی باید به ازاء هر استعلام 8 هزار تومان می‌پرداخت که این مشکل در قانون بودجه امسال حل شد.

رئیس سازمان امور مالیاتی با اشاره به ارائه اطلاعات اشتباه به برخی مودیان مالیاتی، اجرای کد اقتصادی را گامی در راستای شفاف‌سازی فعالیت‌های اقتصادی دانست و افزود: با اجرای طرح جامع مالیاتی مودیان موظف خواهند بود مکان مشخصی را که بتوانیم با آن ارتباط داشته باشیم معرفی کنند.
    وی ادامه داد: در غیر اینصورت ما کد اقتصادی به آنها نخواهیم داد و فعالیت‌های آنان جزو فعالیت‌های متقلبانه تلقی خواهد شد.

عسگری در خصوص بررسی بدهی‌های مالیاتی گروه آریا نیز گفت: بخشی از پرونده‌هایشان را بررسی کرده‌ایم و بحشی نیز در حال بررسی است.
    وی افزود: در مواردی در روند بررسی پرونده این گروه اختلاف مالیاتی مشخص شده است که طبق قانون این مالیات را طلب خواهیم کرد.
    عسگری همچنین با اشاره به صرفه‌جویی در نیروی انسانی، مکان و  30 میلیارد تومان هزینه الکترونیکی شدن ارائه اظهارنامه‌های رانندگان خودرو در سال قبل، گفت: امسال هم برنامه داریم مالیات نقل و انتقال املاک را هم به دفاتر اسناد رسمی واگذار کنیم.